U HUNZI GDE GA ZOVU HANI-E-DELL (SUNČEVE KAPI), odnosno ulje iz jezgra himalajske kajsije, u malom kraljevstvu Hunza smatra se najvećim bogatstvom. Proizvedeno od himalajskih kajsija koje nikad nisu došle u dodir sa bilo kakvim hemijskim supstancama ili metalom, po tradicionalnoj metodi hladnog ceđenja kamen o kamen, HUNZA ULJE jezgra kajsije je originalno i ručno proizvedeno što ga ujedno čini unikatnim i neuporedivo kvalitetnijim od ostalih ulja ovog tipa koja se nude na tržištu.


Kod Hunza, koji su između ostalog besklasno društvo, status porodice se meri prema broju stabala kajsija u dvorištu. Do pre neku deceniju, kajsije su bile osnovno platežno sredstvo u kraljevini Hunza. Oni ulje upotrebljavaju u svakodnevnoj ishrani, a bebama ga daju naveče pre spavanja za dobar san. Žene ga koriste i kao jedinstveni kozmetički preparat koji svakodnevno nanose na lice zbog čega se na njihovom licu ne mogu videti godine…Savršeno upija i ne ostavlja masne tragove. Jednom nedeljno ga stavljaju na kosu protiv opadanja, koja postaje gusta, sjajna i jaka.

Zašto Hunza ulje?

Zato što Hunza gorko B17 ulje u svom sastavu sadrži ogroman procenat prirodno stvorenog B-17.
Zato što je ovo jedinstveno i originalno Hunza ulje, kraljevskog kvaliteta, za koje su korišćene najbolje semenke koje su pažljivo birane i sušene.
Zato što su iz njih ručno i hladno ceđene zlatne kapi koje Hunze smatraju darom od boga i hranom himalajskih bogova…
Zato što je drevna receptura za pravljenje ovih dragocenih kapi ostala je očuvana kroz vekove u kraljevini Hunza.

Za šta se upotrebljava?

Ogroman procenat prirodno stvorenog B17 uništava kancerogene ćelije u organizmu. Drugo ime za B17 je AMIGDALIN ili LAETERIL. Najjači prirodni HEMOTERAPIJSKI AGENS koji je nastao iz semena kajsije, prisustva sunca i ljudske ruke. 

Naučna istraživanja pokazuju da se karcinom dobija usled nedostatka vitamina B17.
ULJE JEZGRA KAJSIJE je snažan antioksidant koji ojačava vaš organizam i čini ga otpornim na bolesti, stabilizuje metabolizam na potpuno prirodan način, a sa metaboličkom terapijom pomaže u čišćenju i odstranjivanju prisutnih toksina u telu, suzbija alergijske reakcije, deluje antivirusno i antiinflamatorno, pomaže kod lečenja od astme, hroničnog bronhitisa, kašlja i angine.  Prema ličnim iskustvima naroda Hunza, ulje jezgra kajsije vremenom ublažava, a potom i sasvim odstranjuje reumatske bolove ako se svakodnevno masira bolno mesto sa nekoliko kapi. Prirodni je afrodizijak u prilog čemu ide činjenica da Hunze postaju roditelji i posle 100-te godine!
Pored vitamina B-17 Hunza ulje sadrži i vitamine A, E, D2, D3 kao i esencijalne masne kiseline Omega 3, 6 i 9.
Neželjeni efekti ili reakcije prilikom korišćenja „Hunza ulja“ do sada nisu zabeleženi.